מתכונים לשבועות
אוכל ומסעדות כללי תזונה ואורח חיים

מסעדות בהרצליה, גם לשוחרי הבריאות!

בעשורים האחרונים משהו קורה בהרצליה. אותו מושב חקלאי שהוקם כבר ה-1924 על ידי יהודים יוצאי אירופה ואמריקה הפך מהר מאוד לעיר שוקקת שמהווה מרכז תרבותי, קולינארי ועסקי המושך אליו אלפים מדי יום ומדי ערב.

כמרכז מסחרי ועסקי הרצליה מיצבה את עצמה כ"עמק הסיליקון" הישראלי, כלומר כבירת ההיי טק. וכמרכז תרבותי וקולינארי אפשר למצוא בה מגוון אזורי בילוי ומוקדי תרבות וכן שפע של מסעדות בהרצליה.
כל אחד יכול למצוא בהרצליה את המסעדה שתתאים לטעמו והעדפותיו, גם אם מדובר בשוחרי בריאות או בחובבי אורגאני וגם אם מדובר בטבעונים או צמחונים.

שיהיה לבריאות

טרנד הבריאות שמחלחל לתודעה של כולנו לא פוסח גם על הרצליה וכובש גם אותה בסערה. נכון להיום, מגיעים אל העיר אנשים מכל קצוות הארץ כדי לחוות את הטעמים והניחוחות שמציעות מסעדות בהרצליה וכאשר מדובר על טרנד הבריאות, תל אביב והרצליה נמצאות ממש בראש הרשימה.

חובבי בריאות ימצאו בהרצליה שלל מסעדות בריאות, חלקן מתמקדות במטבח האסייתי, חלקן בטעמים הים תיכוניים, אחרות מתמחות במאכלי ים ודגים ויש אפילו "מסעדות פועלים" שמציעות תפריט בריאותי. כל מה שנותר לנו לעשות זה רק להתרווח ולבחור…!

איך תדעו שהגעתם למסעדת בריאות?

מאחר וכפי שציינו הטרנד הכי חם היום הוא בריאות, אפשר לראות מסעדות רבות שמצהירות שהן מסעדות בריאות. אך מאחר ואף גורם רשמי לא מגיע לבדוק האם אכן המסעדה מקפידה על תפריט בריא, מוטלת עלינו החובה לבחון כל מסעדה לגופה.
אז אם אתם נמצאים בהרצליה ומחפשים מסעדה ולא בטוחים שאכן מדובר במסעדת בריאות, הנה כמה רמזים שיכולים לעזור לכם להבין אם אתם נמצאים במקום הנכון:

תפריט עם מזון אורגאני. כדי להימנע ממזון מרוסס ומעובד כדי לבדוק אם מוצרי הגלם של המסעדה הם אורגאניים, לפחות ברובם או בחלקם.

תפריט עשיר בירקות, דגנים וקטניות. למלפפונים, חסה, עלים ירוקים, עגבניות, בצל, אפונה וגזר תהיה נוכחות בולטת במסעדה שנחשבת לבריאותית. אבל נמצא שם גם שעועית, עדשים, חיטה מלאה, שומשום, קינואה, אורז מלא, גרעיני חומוס, בורגול, גריסים ופול.

תפריט טבעוני או צמחוני. על פי רוב, מסעדות צמחוניות או טבעוניות יהיו גם מסעדות בריאות. לכן אם אתם מחפשים מסעדות בהרצליה ולא מצאתם משהו בסביבה הקרובה לכם, תמיד תוכלו להיכנס למסעדה טבעונית או צמחונית, כזו שאינה מגישה מוצרים מן החי.

ולסיום: מתכון בריאות.

תבשיל שעועית מנומרת / מאת שף מסעדת ליב בהרצליה
המוצרים הדרושים:

3 ליטרים שעועית מנומרת.
3 כפות אבקת סודה.
5 ליטרים מים קרים.
5 בצלים סגולים חתוכים לקוביות.
מעט עלי דפנה.
4 גזרים.
עגבנייה.
1.5 קילוגרמים בצל סגול.
1 קונוס עלי מנגולד.
מעט יין אדום.
שאטה לתיבול.
2 כפות מלח.

אופן ההכנה:

משרים את השעועית המנומרת ביחד עם אבקת הסודה למשך לילה. מסננים אותה ושוטפים.
מבשלים במים את השעועית, הגזר, העגבניה ועלי הדפנה. מרתיחים ואחר כך מבשלים על אש נמוכה עד שיתרככו.
מקרמלים היטב את הבצל הסגול ומאחדים אותו עם השעועית המנומרת.
חולטים את קונוס עלי המנגולד ומוסיפים אותו לשעועית.
את הנוזל שנשאר מצמצים עם קצת יין אדום, עלי דפנה ושאטה.
וזהו המנה מוכנה להגשה. שיהיה בתאבון!

אז מתי בפעם האחרונה אתם הייתם באיזו מסעדת בריאות בהרצליה?

כתיבת תגובה