(גם אם אתם לא טבעונים)
חשבתם שמסעדות טבעוניות זה לא בשבילכם? תחשבו שוב. סטיגמת הטופו והנבטים מפנה את מקומה לחגיגה של טעמים, צבעים וטעמים נהדרים. זו ההזדמנות שלכם לגלות מקומות שאולי עוד לא הכרתם, ובעיקר – לאכול ממש טוב
השנתיים האחרונות היו ללא ספק חגיגה לכל טבעוני. מסעדות חדשות על טהרת הצומח החלו להיפתח ברחבי הארץ, ובעיקר בתל אביב – שנחשבת היום לאחת הערים הידידותיות ביותר לטבעונים בעולם כולו. אז מזמן כבר הוכח שטבעונות זה לא רק נבטים וטופו, ושיש לא מעט מאכלים נהדרים שאפשר ליהנות מהם גם אם אתם לא מהנמנעים לחלוטין מבשר או מוצרי חלב. אז איפה הכי כדאי לבקר? קבלו המלצה לחמישה מקומות מעניינים במיוחד.
לאוהבי שמחת החיים: ננוצ'קה
עם הפיכתה של לטבעונית בשנה שעברה, הוכיחה הבעלים של מסעדת "ננוצ'קה" – ננה שרייר אחת ולתמיד, שגם ללא מוצרים מן החי אפשר להמשיך בחיי הנהנתנות ולהפיץ אושר ואהבה לכל עבר. האווירה הננוצ'קאית המיוחדת ממשיכה לככב בכל ערב, הבר מלא בחוגגים עד השעות הקטנות של הלילה והכל מלווה בתפריט מעולה עם מנות גרוזיניות בנוסח "טבעונשווילי", והרבה אלכוהול ושמחה.
איפה? לילינבלום 30, תל אביב
להריוניות: גרין רול
חשק מטורף לסושי בהריון? בעיה. נכון, כמעט יש בכל מקום יש סושי צמחוני, אבל גם הוא דורש בדיקה מדוקדקת וחקירות במטבח: באיזו סכין בדיוק חתכו את הסושי? האם המשטח נקי מדגים וחיידקי סלמונלה שמסתובבים באזור? ואולי כבר עדיף לוותר על כל העניין כדי לא לקחת סיכון? בגרין רול אפשר פשוט לנשום לרווחה וליהנות מסושי טבעוני איכותי, שאין שום סיכוי שיהיה "נגוע" בשאריות דג, ובטוח לחלוטין לאם ולעובר.
איפה? מונטיפיורי 30, תל אביב
לשוחרי הבריאות: אנסטסיה
לרובנו, המושג "מזון בריאות" מעורר בדרך כלל אסוציאציות של מאכלים ירקרקים חסרי טעם. אבל "אנסטסיה", בית הקפה הטבעוני הראשון בארץ, מוכיח שאוכל בריא יכול להיות גם טעים, צבעוני ומעניין. עם מנות Raw food או ללא גלוטן, חומרי גלם אורגניים ושילוב מזונות על, באנסטסיה מגישים אוכל יצירתי ושמח, ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל ושאר רעלים. החל מארוחות בוקר, תבשילים וסלטים, שייקים מיוחדים ואפילו קינוחים מעוררי התפעלות.
איפה? פרישמן 54, תל אביב
לאניני הטעם: זכאים
למרות המראה הווינטג'י-היפסטרי של המקום, שמורכב מרהיטים וכלים שנאספו ממקומות שונים – "זכאים" היא מסעדת שף לכל דבר. המסעדה הוקמה על ידי שלושת האחים לבית זכאים, כשהשף הראל הגיע היישר ממטבחיו של להטוטן הירקות, אייל שני. במסעדה שמים דגש מיוחד על שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים בלבד, ויוצרים בכל יום מאכלים צבעוניים, מעניינים ומקוריים שלא תמצאו בשום מקום אחר. הכל באווירה משוחררת, מהנה ולא פלצנית בעליל. אה, ולא משנה מה תזמינו – אל תוותרו על הצ'יפס הקרוע ביד, עם קטשופ ביתי שמוכן במקום.
איפה? סמטת בית השואבה 20 (פינת אלנבי 98), תל אביב
לכולם: החתול הירוק
אז איך טבעונים אוכלים פיצה? בין שלל הנסיונות לייצר גבינה טבעונית שתהיה טעימה ודומה למקור, הגיעה פיצריית "החתול הירוק" עם גבינה אלוהית מאגוזי קשיו. זה אולי נשמע מוזר, אבל יודעי דבר מספרים שהטעם מצוין, ומדי ערב המסעדה מלאה בטבעונים וגם לא טבעונים, שמוכנים להישבע שזו אחת הפיצות המעולות שאכלו בחייהם. זה הזמן להתנסות בטעמים חדשים, לשכנע את עצמכם שזה ג'אנק בריא יותר (בגבינה מהצומח אין כולסטרול) ואולי גם לשלב עם הופעה במועדון לבונטין 7 הצמוד. אה כן, ויש גם קינוחים!
איפה? לבונטין 7, תל אביב
נכתב בשיתוף עם אורי שביט, בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר" בו תמצאו אינדקס מפורט ועשיר של מסעדות טבעוניות וידידותיות לטבעונים בכל הארץ.