מצרים
אוכל ומסעדות בית ומשפחה תזונה ואורח חיים

מתכונים לפסח: איך הטבעונים יצילו את ליל הסדר?

אוי לא, רק לא פסח! החג הנוראי הזה שבו חצי מהסופר מכוסה בניילונים, שאין מה לאכול, ואם אתה טבעוני עוד יותר אין לך מה לאכול, וכולם מסתובבים מסביב עם בטן נפוחה ועצירות, מתלוננים על הבלגנים בבטן שהם הביאו על עצמם בליל הסדר ובארוחת הצהריים למחרת (או בשמה האמיתי: ארוחת שאריות ליל הסדר).

החג הזה לא חייב להיות כזה נוראי, והאמת שדווקא הטבעונים יכולים לגאול את כל היושבים והמסובים בשולחן עם מנות מקוריות, חגיגיות, צבעוניות, וטעימות ולמרבה ההפתעה של כולם – טבעוניות. פסח הוא הזמן הכי טוב, כשכל המשפחה מתכנסת במקום אחד, לחשוף בפני יקיריכם הקרובים והרחוקים את רזי הטבעונות. הקושיה "מה נשתנה הלילה הזה?" תקבל פתאום משמעות חדשה, כי הלילה הזה הטבעונים מובילים 0:1 לטובתם עם ממולאים, תבשילים, סלטים ושלל מנות חג.

מחפשים מתכונים לפסח שתוכלו להרשים אתם את האורחים ולהפגין בהם ביצועיים קולינריים מרשימים? הנה מתכון שתמיד עובד מצוין וניתן להגישו בחגיגיות אל השולחן:
סטייק טופו עם קרם אבוקדו ואנדיב צלוי

מה תצטרכו בשביל 6 מנות?

600 גרם טופו איכותי, פרוס לפרוסות של 100 גרם
להשרייה:
300 מ"ל מים
1 כפית מלח
3 כפות סילאן
פלפל לבן גרוס
1 שן שום כתושה
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1/2 כפית פפריקה מעושנת איכותית
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף שמן שומשום קלוי
לציפוי:
3 כפות זרעי כוסברה כתושים
1 כפית כמון כתוש
מלח ים אטלנטי, פלפל לבן גרוס
לקרם אבוקדו:
4 אבוקדו רכים
לימון
שמן זית

לאנדיב צלוי:
3 יחידות אנדיב, חתוכות לאורך לרבעים
1כף סילאן
1 כפית שמן שומשום
מלח, פלפל לבן גרוס
שמן זית
לקישוט:
אגוזי לוז קצוצים וקלויים
חמוציות מיובשות קצוצות

ועכשיו, מה עושים?
1. נשרה מראש את הטופו: נערבב היטב את חומרי ההשריה. נניח את פרוסות הטופו בכלי בגודל רחב ניצוק עליהן את החומרים של ההשרייה. משרים ככה למשך 8 שעות בשביל ספיגת טעמים מקסימאלית (מומלץ להפוך ולערבב באמצע).
2. נכין קרם אבוקדו: נקלף את האבוקדו, נמעך בבלנדר נוסיף תבלינים לפי טעים ושמן זית ונערבב היטב. מכניסים למקרר למשך שעה.
3. נצלה את האנדיב: נחמם מחבת פסים יבשה ונצלה את רבעי האנדיב במשך 2-3 דקות מכל הצדדים, עד שהוא יתרכך וישחים מעט. נתבל במלח ובפלפל לבן. נעביר לקערה, ניצוק סילאן ושמן שומשום ונערבב כך שהסילאן והשמן יעטפו את רבעי האנדיב. נשמור בצד.
4. נצלה את הטופו: נסנן את הפרוסות מעודפי נוזלים. נערבב את תבליני הציפוי ונעטוף בהם כל פרוסה. נשמן מחבת פסים במעט שמן זית, נחמם ונצלה את פרוסות הטופו משני הצדדים עד שייחרכו באופן קל.
5. נרכיב את המנה ונגיש: נמרח על גבי צלחות ההגשה פס מקרם האבוקדו. נניח עליו את הטופו הצלוי ולידו את האנדיב. נקשט עם באגוזי לוז וחמוציות.
6. בתיאבון!

כתיבת תגובה